01 de novembre 2012

Jazz Covers (Taschen)

Sis-centes cinquanta portades de vinils de jazz, això és el que ofereix aquest llibre de la Taschen, ni més ni menys. Un compendi espectacular de portades que destaquen ja sigui per la seva tipografia, la seva composició o pel treball fotogràfic. El llenguatge del jazz a través del disseny, dels colors, de les poses dels artistes o dels seus instruments, això és el que et regala cada pàgina d'aquesta completa i extensa col·lecció.
En ella podem trobar-hi discs mítics, com el Birth of the cool del Davis, però també altres molt menys coneguts que destaquen per la seva estètica en la portada.

Una sorpresa rere una altra ens espera en girar les enormes pàgines quadrades d'aquest llibre, descobrint com el jazz va conformar la seva pròpia estètica a través de les làmines frontals de les gravacions dels més grans, copiada després mil vegades pel cinema i incorporada al retinari col·lectiu. Ja és impossible intentar mostrar un bar nocturn amb música en directe sense afegir-hi fum, ombres, enquadraments amb escorç pronunciat.

Completen el delit visual les concises notes de l'editor, ja siguin sobre el disseny o sobre la música que la portada cobria, fent-te venir ganes d'escoltar aquests discs de portades meravelloses.

Fullejar un cop i un altre aquest llibre magnífic és un trajecte per la història del jazz, però no a través de la seva música sinó a través de la seva imatge i de les seves icones.


Cap comentari:

Publica un comentari