El Michael Bolton tenia gana, gana d'èxit. Sabia que tenia el que calia per triomfar, però ja portava massa anys intentant-ho per diferents vies i mai no acabava de funcionar. No va aconseguir prou rellevància com a cantant dels Alcatraz, encara menys en solitari sota el seu nom autèntic (Michael Bolotin), i tampoc quan va decidir fer un rebranding i canviar-se'l pel lleugerament més sonor Michael Bolton, amb dos discs molt orientats al rock radiofònic que més que més que rellevància generaven una certa vergonya aliena en veure a algú esforçar-se tan fort en fer el mateix que feia tothom sense aportar absolutament res nou i que li fos propi.
Encara més, la visió comercial d'algú (seva o de la productora) li va suggerir que el seu primer senzill no fos cap de les peces de pop-rock que el disc conté (The hunger, Hot love, Gina, tots ells molt bons temes i molt susceptibles de funcionar bé a la ràdio) sinó una balada. I no una qualsevol, sinó una (That's what love is all about) que explorava a parts iguals les cançons romàntiques del rock i les del pop, en un entremig molt equilibrat que mostrava el millor de la seva expressivitat com a cantant de veu rogallosa.
L'èxit fou immediat. Una segona balada, la versió del Sittin' on the dock of the bay de l'Otis Redding ho va tornar a petar a les llistes (i va venir a inaugurar una tradició en els seus futurs àlbums, la d'incloure alguna versió soul, cosa que desembocà, fins i tot, en un disc dedicat a aquestes versions de manera íntegra: Timeless). I a partir d'aquí ja tot va venir rodat, amb premis i reconeixements diversos, vendes multimilionàries, i la possibilitat de desenvolupar una dècada plena d'èxits, col·laboracions afortunades, i la fama a nivell mundial.
El disc en qüestió, a més, compta amb una producció molt més treballada que els seus anteriors treballs, amb col·laboradors de la talla de Randy Jackson, James Ingram, Diane Warren o Joe Lynn Turner. I es nota, perquè cançons que en altres mans haguessin passat desapercebudes i que no haguessin tingut la grapa que sí tenen aquí (com per exemple una cosa tan kitsch com Hot Love, que ja només pel títol un podria endevinar que això no pot triomfar).
Les guitarres hi són, però no són protagonistes, hi ha seccions de vent, cors pop, balades, mitjos temps, i una sensació general de que aquest és el veritable inici d'alguna cosa gran, tal com així va ser.